26 november 2011
13:00

Pajala IF

Referat: Team Kalix - Pajala IF

Usch vad jobbigt med två storförluster på en vecka. Denna match börjar vi ok, för att sedan bli bättre och sedan avslutas riktigt ruttet. I första spelar vi helt ok. Inte mycket till eget spel. Ett par bra chanser skapar vi men som vanligt är vi väldigt ineffektiva. Vi har lite jobbigt i markeringsspelet och Elin får jobba hårt från första tek. Hemmalaget gör två mål i perioden och underläge med två för oss i paus.

I andra spelar vi bättre. Vi har lite otur i inledningen med ett tidigt mål i baken. Men vi har höjt oss och Kalix skickliga 1:a femma skapar inte speciellt mycke. Evvan skapar på egen hand ett fint läge, men målisen får fingerspetsarna på bollen. Mikkis har ett friläge, men får felträff och Agnes frispelar Evvis i slottet, men bolluslingen vill inte in. Istället gör Kalix 4-0. Suck. Vi fortsätter bita i och tillslut får Mikkis in bollen fint framspelad av Laura. Strax efter målet klarar vi en "tvåa" mycket snyggt, men i slutet av perioden släpper vi in två baljor till och
6-1 inför sista.

Vår sista period är usel. En period jag tror alla vill glömma. Vi ger mer eller mindre upp på slutet och lämnar Elin åt sitt öde. Vi tar inga markeringar och hemmalaget leker med oss och sätter många bollar i ett tomt mål. Det är förstås väldigt tungt att för andra helgen i rad ligga under stort i sista perioden, men det är inte ok att avsluta en match på detta sätt. Kanske hade mina förändringar i femmorna lite med saken att göra, men oavsett vilka som spelar ihop måste vi kunna ta markeringar och kämpa för varandra hela matchtiden ut.

Bäst i Pif denna match var Elin som radade upp fina räddningar hela matchen. Trist att vi inte hjälper henne bättre i sista perioden. Samtliga utespelare kan bättre.

Nu lägger vi detta bakom oss och blickar framåt. Nästa söndag Gammelstad hemma och sedan Kiruna borta i utvecklingsserien. I dessa matcher vill jag se det gamla goa Piftjejerna i action som jobbar och sliter för varandra och har kul!